Egyedi szoftverek

 

Egyedi szoftverek

A cégek, működési alapjaikat tekintve szinte megegyeznek egymással. Vannak, akik kereskedelemmel, vannak akik szolgáltatással... foglalkoznak

Mégis, minek köszönhetik az egyes cégek a sikereiket? Hogy valami újat, egyedülállót nyújtanak, ami speciálisan csak náluk elérhető. Ez adja meg a cégek egyedi arculatát. Ezekhez az egyedi vonásokhoz valamilyen szinten egyedi működés is társul.

 

 

A mai korban elengedhetetlen, hogy az adminisztratív- és egyéb feladatokat, vagy legalább azok egy részét (számlázás, iktatás...) ne számítógépen végezzük.

Mit teszünk, ha pl.: számítógépen szeretnénk készíteni a számláinkat?

Vásárolunk egy számítógépet, megnézzük a boltban a számlázó programok sokaságát, majd kiválasztunk egyet a doboz kinézete, a szoftver ára, vagy mások véleménye alapján. Beüzemeljük a gépünket, feltelepítjük a programot, majd mindenki megelégedésére használjuk.

Ez így rendjén is van, mivel maga a számítógép és a szoftver kiszolgál bennünket, megkönnyíti a munkánkat, a könyvelő munkáját... Viszont egy idő után elgondolkodunk, hogy jó lenne pl. a raktárkészletet is program segítségével kezelni. Már látjuk, hogy kevesebb idő alatt több papírmunkát tudunk elvégezni a számítógép segítségével. Ismét elmegyünk a boltba, kiválasztunk egy újabb programot, amit szintén elkezdünk használni. És sorra jönnek az igények, melyekhez újabb és újabb szoftvereket kell vásárolni, megismerni...

Egy idő után rá fogunk ébredni, hogy a szoftvereink már nem segítenek bennünket, hanem gátat szabnak. Miért? Az első programunknál még csak a számlázást végezte a számítógép, melyhez kicsit alkalmazkodnunk kellett. A következőnél már az eddig jól bevált raktárkezelésünkön kellett alakítani. Ahogy jöttek az újabb és újabb szoftverek, úgy alakítottuk saját és cégünk működését a programjainkhoz. Egy idő után már nem a rendszer szolgált ki bennünket, hanem mi alkalmazkodtunk és szolgáltuk ki a termékeket. És szép lassan elvesztettük az egyediségünket, melynek az első sikereinket köszönhettük. Azt hisszük, hogy jól jártunk, mivel az egyes termékeket külön-külön "olcsón" vásároltuk meg, viszont összességében...?

 

Létezik egy másik megoldás is. Ez az egyedi szoftver, melyhez nem nekünk kell alkalmazkodnunk, hanem a rendszer igazodik mi igényeinkhez, működésünkhöz és nem igényel elérhetetlen befektetést.

 

Amennyiben Ön(ök)nek fontos, hogy megőrizzék a cég egyedi arculatát, a már bevált működésbeli lépéseket, fontos, hogy a rendszer szolgálja ki a céget, és ne fordítva, vegye fel velünk a kapcsolatot és mi megvalósítjuk az Ön(ök) arculatához igazodó megoldást!